Ulkoasu © NM.
Ulkoasun kuva © Edward Dalmulder (BY)

Virtuaalitalli / A sim game stable

Kasvatus ja jalostus

Tilamme toiminnan ehdoton kulmakivi on laadukas lännenhevosjalostus, jossa tavoitteenamme on luoda suorituskykyinen, hyväluonteinen ja kestävä ratsu, jolla on korrekti western-hevosen rakenne ja se sopii niin luonteeltaan kuin ulkoisilta ominaisuuksiltaankin myös vaativiin lännenratsastus-luokkiin. Pyrimme jalostusohjelmallamme luomaan virtuaalimaailmaan uusia linjoja omista maahantuoduista hevosistamme, jotka tulevaisuudessa toivottavasti olisivat pohjana pitkäsukuisille hevosillemme. Kasvatuksessamme panostamme ehdottomasti määrän edellä laatuun, eikä varsoja synny kuin harkituista yhdistelmistä. Haluamme kuitenkin osaltamme tukea virtuaalista lännenratsastusta ja täten tarjoamme halukkaille mahdollisuuden myös tilausvarsoihin, ja orimme ovat luonnollisesti muiden tammanomistajien käytössä lähes vuoden ympäri.

Kasvatusrotuinamme ovat melko perinteiset western-rodut quarter ja paint. Jokainen jalostusohjelmaamme valikoitunut yksilö on niin suvultaan, luonteeltaan kuin potentiaaliltaankin ideaali lännenratsu, joka toivottavasti tulee siirtämään omia hyviä ominaisuuksiaan jälkipolvilleen. Valitsemme jalostukseen vain ehdottoman terveitä yksilöitä ja kaikki yhdistelmät mietitään tarkoin ennen astutuksen toteuttamista. Meillä syntyneet varsat tunnistat liitteestä Goldoak's, joka liitetään syntyvän varsan nimen eteen. Goldoak's-tunnuksella varustettuja hevosia voit toistaiseksi ostaa vain ja ainoastaan meiltä, joten takaamme niiden laadun sekä potentiaalin.

Tilausvarsat ja orit jalostuskäytössä

Tilalta on mahdollista aina ajoittain saada tilausvarsoja. Emme välttämättä toteuta kaikkia toivottuja yhdistelmiä, jos koemme vanhempien olevan esimerkiksi liian epäsopivia toisilleen tai yhdistelmästä on jo useampi syntynyt varsa. Pyrimme kuitenkin aina tarjoamaan hylättyjen yhdistelmien tilalle omia ehdotuksiamme, jotta asiakkaamme olisi tyytyväinen ja saisi mieleisensä varsan. Suurin osa tammoistamme on tarjolla myös ulkopuolisille oreille, joten kysy myös tätä vaihtoehtoa! Tilausvarsa-asioita koskevat viestit tulee lähettää sähköpostitse ja otsikoida sanalla "tilausvarsa". Ilmoita viestissäsi toivomasi yhdistelmä, toiveesi sukupuolesta sekä mahdollisesti nimestä ja pieni kuvaus siitä, minne varsa tulisi muuttamaan ja mitä sillä tulevaisuudessa tultaisiin tekemään. Tilausvarsoja koskevat luonnollisesti samat myyntiehdot kuin muitakin kasvattejamme.

Kaikki orimme ovat lähes ympärivuotisessa jalostuskäytössä. Teoriassa ne ovat jalostuskelpoisia heti täytettyään kolme vuotta, mutta suosittelemme aina valitsemaan jo hieman vanhemman sekä kokeneemman orin, joka on ehkä jo ehtinyt näyttää potentiaalinsa kisakentillä tai jalostuksessa. Emme kuitenkaan estä tammanomistajia valitsemaan nuoria orejamme jalostukseen, vaan ne ovat yhtälailla tarjolla kuin konkaritkin. Emme ole rajanneet erityisiä kriteerejä astutettaville tammoille, kunhan ne ovat täysin terveitä ja eivät ole samaa sukua orin kanssa. Quarter-orimme ovat käytettävissä myös quarab-jalostukseen.

Astutusvaraukset tulee lähettää sähköpostitse ja otsikoida asiaankuuluvasti, esimerkiksi orin nimellä. Ilmoita viestissäsi haluttu ori, toivomasi astutuspäivämäärä sekä tamman sivujen toimiva osoite. Kerro myös lyhyesti, mitä varsalle tulevaisuudessa tullaan tekemään ja meneekö se mahdollisesti myyntiin. Joissakin tapauksissa olemme myös kiinnostuneita ostamaan oriemme jälkikasvua omaan talliimme, joten myyntiin meneviä varsoja voi myös tarjota meille. Astutuksen sovituasi sitoudut myös ilmoittamaan syntyvän varsan sivut minulle, jotta voin päivittää ne orin jälkeläislistaan.

Myyntiehdot ja kasvatit

♦ Kasvattajaksi linkitetään Goldoak Farm
♦ Rekisteröidessäsi kasvattia VRL:oon, ilmoita kasvattajaksi GOLD6176, kasvattajaliitteeksi Goldoak's ja syntymämaaksi USA
♦ Kasvatin virallista nimeä, sukupuolta, syntymäaikaa tai sukua ei saa muuttaa
♦ Poikkeuksena edellisestä ruunaus, josta toivon kuitenkin ilmoitettavan jälkeläisten varalta
♦ Kasvattajalla on oikeus ottaa kasvattinsa takaisin mikäli kokee kasvatin hylätyksi
♦ Kasvattia ei saa myydä eteenpäin ilman erillistä lupaa, vaan ne palautuvat takaisin meille
♦ Kasvatin kuollessa olisi hienoa, jos sille jätettäisiin muistosivut

Kasvatit vuodesta 2014

Menestyneet kasvatit

t. Goldoak's Buttermilk - KTK-II
o. Goldoak's Midas Touch - KTK-II
t. Goldoak's Moneypenny - KTK-II
o. Goldoak's Scotch Fella - VIR MVA Ch, KTK-I
t. Goldoak's Smart N Smokey - Ch, KTK-II
o. Goldoak's Zippin Bones - VIR MVA Ch, KTK-II
t. Goldoak's Indian Summer - KTK-II
o. Goldoak's For Fun - KTK-I
t. Goldoak's Royal Looks - Ch, KTK-III
o. Goldoak's Unicolor - KTK-III
o. Goldoak's Boy Americano - KTK-II